Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Džatky z Brutoviec

SUROVINY:

zemiaky, hladká múka, škvarky alebo tvaroh, maslo

 

POSTUP:

K osoleným zemiakom tesne pred dovarením, nasypeme na povrch hrubú vrstvu hladkej múky a necháme ešte dovariť. Potom vodu scedíme. Zemiaky s múkou podusíme čím nám vznikne hustá hmota. Po čiastočnom vychladnutí šúľame na dlaní džadky.

V zime po zabíjačke dáme spražiť z čerstvého mäsa škvarky, ktoré vylejem na džadky. Pomalým trasení ich premiešame. Zapíjame čerstvým mliekom.

V lete dáme do nich tvaroh a omastíme rozpusteným maslom. Tiež zapíjame mliekom

 

(A. Gordiaková s manželom, Poprad)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 24
Hodnotenie
Publikované: 28.04.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť