Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Hruščanka

SUROVINY:

700 g sušené hrušky,  500 g sušené slivky,  chren podľa chuti

  

POSTUP:

Slivky a hrušky namočíme cez noc do vody, ráno ich scedíme, dáme do vody a varíme každé zvlášť.

Uvarené slivky vykôstkujeme, hrušky zbavíme kvetu a stopky a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vodu z hrušiek si necháme. Pomleté hrušky a slivky zmiešame, pridáme postrúhaný chren podľa chuti.

Hotovú hruščanku môžeme zriediť troškou vody z hrušiek.

Podávame na Veľkú noc k údenému mäsu, klobáse a syrku.

 

(DSS ALIA, Bardejov)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 8
Hodnotenie
Publikované: 10.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť