Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Bryndzovníky

SUROVINY:

1000 g polohrúba múka, 1 ks vajcia, 40 g droždie, 2,5 dl  mlieko, 1 kávová lyžička soľ 

Plnka:  250 g bryndza,  1 ks vajcia, pažítka

 

POSTUP:

Múku premiešame so soľou, pridáme vajce, v mlieku rozmiešané droždie a vypracujeme hladké cesto. Dáme ho na teplé miesto vykysnúť.

Vykysnuté rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, formičkou alebo pohárom vykrajujeme bochníčky a uložíme ich na vymastený plech.

Bryndtu vymiešame s vajíčkom a pažítkou. Do každého bochníčka urobíme jamku a naplníme bryndzou.

Pečieme v stredne vyhriatej rúre do ružova.

 

(DSS ALIA, Bardejov)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 8
Hodnotenie
Publikované: 10.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť