Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Bobaľki

SUROVINY:

1 kilo polohrubej muki, 1/2 ľitra mľika, 1 vajco, droźdže, suľ, voda, mak, kvasna kapusta, sir, maslo  

POSTUP:

Do deci ľetnoho mľika dame droźdže, lošku cukru a zochabime chviľu postac. Naľejeme to na muku do miski, pridame vajco, mľiko a až nakoňec suľ. Urobime hlatke cesto (je hotove, kec śe odľepuje od ruki). Zochabime postac na ceplim mesce.

Kec vikiśňe, dame ho na tablu a robime šuľočki (valčeki) hrube asi tak 1 až 2 centi a porežeme ich na male 1,5 centimetrovo kuski - bobaľki.

Bobaľki pokladzeme na vimascenu tepšu tak, abi śe nedotikaľi. Pečeme u horucej ruľe pri največšej ceploce asi 15 minut.

Kec su upečene, povibirame ich do miski, ňechame vichladnuc a zochabime stvardnuc do viľije.

Na viľiju ich zaľejeme zos horucu vodu abi zmekľi, aľe pozor abi ňerozmokľi, scadzime, poľejeme zos roztopenim maslom a zmišame z makom a cukrom, abo zo sirom abo s kvasnu kapustu podľe ľubosci.

(zdroj: http://vychod.euweb.cz/index.php?action=recepty)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 5/5
Hlasovalo: 47
Hodnotenie
Publikované: 04.05.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť