Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Baranina s fizolu

SUROVINY:

(10 porcií)

350 g biela fazuľa (suchá), voda, 250 g údený bôčik, 500 g baranina mäso zo stehna, 60 g 10 g olej, 100 g paradajkový pretlak, 30 g kečup (pikant), soľ, mleté čierne korenie, 10 g cukor kryštálový, celozrný chlieb

POSTUP:

Bielu fazuľu preberieme, umyjeme, na noc namočíme do studenej vody, dáme variť aj s umytým údeným bôčikom.

Baranie mäso priečne prešpikujeme plátkami údenej slaniny a pokrájame na kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Pridáme k fazuli a prikryté dusíme 2 hodiny. KeĎ sú už fazuľa a mäso mäkké, vyberieme mäso a pokrájame na 10 častí, porcií.

Do fazule pridáme kečup, paradajkový pretlak, dochutíme soľou, korením a cukrom a ešte chvíľu podusíme.

Hotové jedlo porcujeme na tanier, ozdobíme bôčikom a podávame s chlebom.

 

Tip: Konzumenti, ktorí nemajú radi baranie mäso, môžu použiť bravčové plece!

 

(SOŠ Bijacovce)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 7
Hodnotenie
Publikované: 11.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť