Prešovský samosprávny kraj, Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475. www.po-kraj.sk
[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu... Pokračuj v čítaní alebo preskoč na menu. Ďalšie možnosti: Začiatok stránky; Zoznam sekcií; Vyhľadávanie; Pätičkové informácie. Baranina s fizolu |
SUROVINY:(10 porcií) 350 g biela fazuľa (suchá), voda, 250 g údený bôčik, 500 g baranina mäso zo stehna, 60 g 10 g olej, 100 g paradajkový pretlak, 30 g kečup (pikant), soľ, mleté čierne korenie, 10 g cukor kryštálový, celozrný chlieb POSTUP:Bielu fazuľu preberieme, umyjeme, na noc namočíme do studenej vody, dáme variť aj s umytým údeným bôčikom. Baranie mäso priečne prešpikujeme plátkami údenej slaniny a pokrájame na kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Pridáme k fazuli a prikryté dusíme 2 hodiny. KeĎ sú už fazuľa a mäso mäkké, vyberieme mäso a pokrájame na 10 častí, porcií. Do fazule pridáme kečup, paradajkový pretlak, dochutíme soľou, korením a cukrom a ešte chvíľu podusíme. Hotové jedlo porcujeme na tanier, ozdobíme bôčikom a podávame s chlebom.
Tip: Konzumenti, ktorí nemajú radi baranie mäso, môžu použiť bravčové plece!
(SOŠ Bijacovce)
HODNOTENIE RECEPTU: |
Pokračuj v čítaní alebo preskoč na menu. Ďalšie možnosti: Začiatok stránky; Zoznam sekcií; Vyhľadávanie; Pätičkové informácie. |
Koniec obsahu. MENU:Nachádzate sa tu: Slovensky Kraj ponúka Súťaže Tradičná chuť Recepty Baranina s fizolu Pokračuj v menu alebo choď do inej sekcie. Pokračovanie menu:
ZOZNAM SEKCII:VYHLADAVANIE NA WEB SIDLE: |