Prešovský samosprávny kraj, Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475. www.po-kraj.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na menu. Ďalšie možnosti: Začiatok stránky; Zoznam sekcií; Vyhľadávanie; Pätičkové informácie.

Pokračovanie obsahu:


Začiatok stránky, titulka:

Baranina s fizolu

SUROVINY:

(10 porcií)

350 g biela fazuľa (suchá), voda, 250 g údený bôčik, 500 g baranina mäso zo stehna, 60 g 10 g olej, 100 g paradajkový pretlak, 30 g kečup (pikant), soľ, mleté čierne korenie, 10 g cukor kryštálový, celozrný chlieb

POSTUP:

Bielu fazuľu preberieme, umyjeme, na noc namočíme do studenej vody, dáme variť aj s umytým údeným bôčikom.

Baranie mäso priečne prešpikujeme plátkami údenej slaniny a pokrájame na kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Pridáme k fazuli a prikryté dusíme 2 hodiny. KeĎ sú už fazuľa a mäso mäkké, vyberieme mäso a pokrájame na 10 častí, porcií.

Do fazule pridáme kečup, paradajkový pretlak, dochutíme soľou, korením a cukrom a ešte chvíľu podusíme.

Hotové jedlo porcujeme na tanier, ozdobíme bôčikom a podávame s chlebom.

 

Tip: Konzumenti, ktorí nemajú radi baranie mäso, môžu použiť bravčové plece!

 

(SOŠ Bijacovce)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 7
Hodnotenie

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na menu. Ďalšie možnosti: Začiatok stránky; Zoznam sekcií; Vyhľadávanie; Pätičkové informácie.

Koniec obsahu.


MENU:

Nachádzate sa tu: Slovensky   Kraj ponúka   Súťaže   Tradičná chuť   Recepty   Baranina s fizolu

Pokračuj v menu alebo choď do inej sekcie.

Pokračovanie menu:

ZOZNAM SEKCII:

VYHLADAVANIE NA WEB SIDLE: