Prešovský samosprávny kraj, Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475. www.po-kraj.sk
[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu... Pokračuj v čítaní alebo preskoč na menu. Ďalšie možnosti: Začiatok stránky; Zoznam sekcií; Vyhľadávanie; Pätičkové informácie. Kapušníky zo zemiakového cesta |
SUROVINY:
1 900 g zemiaky, 500 g hladka múka, 2 vajcia, ½ kávovej lyžičky soli, 400 g kyslá kapusta POSTUP:
Uvarené, scedené zemiaky osolíme a prelisujeme alebo rozmixujeme aby neboli hrudky. Necháme ich trocha vychladnúť. Pridáme múku, vajcia a vypracujeme hladké cesto. Kyslú kapustu dobre vytlačíme od vody a posekáme ju na drobné časti. Z cesta urobíme 15 - 20 bochníčky. Bochníček trošku rozvaľkáme, do prostriedku položíme trocha kapusty a naspäť spojíme do bochníčka. Potom ho rozvaľkáme asi na hrúbku 0,5 cm (čím tenšie, tým chutnejšie) a pečieme na miernom ohni na suchej panvici. Hotové kapušníky pomastíme rozškvarenou na kocky nakrájanou slaninkou
HODNOTENIE RECEPTU: |
Pokračuj v čítaní alebo preskoč na menu. Ďalšie možnosti: Začiatok stránky; Zoznam sekcií; Vyhľadávanie; Pätičkové informácie. |
Koniec obsahu. MENU:Nachádzate sa tu: Slovensky Kraj ponúka Súťaže Tradičná chuť Recepty Kapušníky zo zemiakového cesta Pokračuj v menu alebo choď do inej sekcie. Pokračovanie menu:
ZOZNAM SEKCII:VYHLADAVANIE NA WEB SIDLE: |